3 stvari koje treba da znate o venčanju na otvorenom

Nedeljama ili čak mesecima ste sanjali o svojem venčanju na otvorenom. Slike prelepe prirode, svež vazduh i romantična atmosfera čine ovaj izbor neodoljivim. Ali pre nego što se odlučite za venčanje na otvorenom, evo tri važne stvari koje treba da znate:

1. Vremenske prilike:

Proverite prognozu i razmislite o rezervnoj opciji u slučaju lošeg vremena.

Venčanje na otvorenom može biti magično, ali vremenske prilike su nepredvidive. Pre nego što donesete konačnu odluku, proverite prognozu za taj dan i vreme u prethodnim godinama. Ukoliko očekujete kišovito ili previše vruće vreme, razmislite o planu B – rezervnoj lokaciji unutra ili postavljanju šatora. Na taj način ćete biti spremni za svaku situaciju i vaše venčanje će biti uspešno bez obzira na vremenske uslove.

2. Dekoracija i prirodna lepota:

Iskoristite prirodnu lepotu okoline i dodajte jednostavnu dekoraciju kako biste istakli ambijent.

Prirodna lepota otvorenog prostora često je najbolja dekoracija. Odlučite se za lokaciju koja ima prelepu pozadinu kao što su cvetni vrtovi, jezera ili planine. Dodatno naglasite lepotu prirode jednostavnom i elegantnom dekoracijom. Upotrebite sveže cveće i zelenilo kako biste istakli prirodni ambijent. Imajte na umu da su manje dekoracije često bolje, jer priroda već nudi savršen okvir.

3. Logistika i praktične stvari:

Obezbedite pristup, parking, toalete i energiju. Razmislite o potrebama gostiju i pripremite se za sve vremenske uslove.

Venčanje na otvorenom zahteva dodatnu pažnju prilikom organizacije. Razmislite o logistici kao što su pristup za goste, parking prostor, toaleti i električna energija. Uverite se da imate dovoljno prostora za sve goste i da ste obezbedili sve potrebne dozvole za organizaciju događaja na odabranom mestu. Takođe, pružite praktične stvari kao što su suncobrani, ventilatori ili topli ćebad za svoje goste u zavisnosti od vremenskih uslova.

 

Venčanje na otvorenom može biti bajkovito iskustvo koje će ostati urezano u sećanje.
Prateći ove tri ključne stvari – vremenske prilike, dekoraciju i praktične detalje, vi ćete biti spremni da uživate u nezaboravnom venčanju na otvorenom.